Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Tort Cuib cu oua

Durata de utilizare gatit:

Informatie nedisponibila

Timp de preparare:

Informatie nedisponibila

Timp total:

60

Ingrediente:

Blatul:

  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 140g faina alba
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • un plic de drojdie pt.dulciuri
  • sare

Crema:

  • 600 ml lapte
  • 3 linguri de amidon
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g crema de branza
  • 250 g capsuni+ 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca

Sirop:

  • Suc de capsuni
  • 1 lingura de zahar
  • 100 ml apa
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • 150 ml frisca
  • 250 g oua de ciocolata colorate
Mod de preparare:

In primul rand, taiem marunt capsunile si le amestecam cu 2 linguri de zahar, le punem intr-o strecuratoare cu o farfurie dedesupt si lasam sa se scurga siropul. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Cand spuma devine tare adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam galbenusurile, uleiul, faina alba si drojdia si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul de se raceasca. Crema: Amestecam amidonul cu oul si un pic de lapte. Punem la fiert laptele ramas. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si il lasam sa fiarba pana cand se ingrosa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul, dupa care lasam crema sa se racesca. Cand crema s-a racit, adaugam capsunile, crema de branza si frisca batuta spuma. La sucul de capsuni adaugam 100 ml de apa si o lingura de zahar si il punem la fiert pana cand se topeste zaharul. Taiem blatul in trei, insiropam primul blat, turnam desupra 1/2 din crema, asezam deasupra al doilea blat, insiropam si turnam restul de crema. Din al treilea blat taiem in mijloc un cerc si asezam marginea desupra tortului. Din cercul de la mijloc taiem o felie cat mai subtire si o asezam in partea centrala desupra cremei. Insiropam si partea superioara a tortului. Topim la baie de abur 150 de grame de ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca un pic, dupa care o turnam desupra tortului. Restul de ciocolata il topim impreuna cu frisca la baie de abur, o lasam sa se raceasca, dupa care o batem spuma. Dupa care decoram tortul, astfel incat sa apara ramuri. In mijloc asezam ouale de ciocolata colorate sau oricare alte decoratiuni aveti acasa.

Pofta buna!

Autor : Delimano