Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Tort aniversar Delimano

Durata de utilizare gatit:

Informatie nedisponibila

Timp de preparare:

Informatie nedisponibila

Timp total:

Informatie nedisponibila

Ingrediente:

Pentru preparare iti trebuie:

  • 1 lingura unt
  • 4 buc. oua
  • 2 lingura miere
  • 4 lingura zahar
  • 6 lingura apa
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 4 lingura faina
  • 1 rom dupa gust
  • 250 gr ciocolata de menaj
  • 1 buc. cutie compot de capsuni
  • 1 gem de capsuni
  • 1 lingura gelatina praf
  • 1 zahar pudra cat incap
Mod de preparare:

Instructiuni pentru TORT ANIVERSAR DELIMANO:

Prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu zaharul pina se albesc. In alt castron batem albusurile spuma cu un praf de sare. Acestea le turnam peste galbenusuri amestecand incet sa nu se lase. In continuare vom adauga faina in ploaie si amestecam incet pina cind aceasta este incorporata in aluat. Intr-o forma de silicon unsa cu ulei turnam compozitia si coacem in cuptorul incins la 180°C pina cind blatul este auriu la suprafata. Putem incerca daca este copt si cu clasica scobitoare. Prepararea cremei: Intr-o cratita turnam smantina si adaugam ciocolata rupta bucatele. Punem cratita pe foc si amestecam cu un tel pina se topeste ciocolata si se obtine un amestec neted si uniform. Vom adauga rom dupa gust. Amestecam bine sa se incorporeze romul si crema este gata. Este de fapt crema de la ciocolata de gheata cu capsuni; am vrut sa va prezint si o alta forma a acestui delicios desert. Prepararea pastei de zahar: Intr-un castron la bain marie amestecam apa si gelatina. Cind gelatina s-a dizolvat adaugam mierea si untul. Amestecam sa se topeasca si untul si luam de pe foc. Vom incepe sa adaugam zahar pudra si amestecam continuu. Cand nu se mai poate amesteca, se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat. Cu aceasta pasta vom imbraca si decora tortul. Asamblarea tortului: Blatul il taiem in doua. Prima jumatate de blat se unge cu gem de capsuni pentru a se impermeabiliza. Dupa aceasta am intors-o invers pe o folie de aluminiu si am insiropat-o cu suc de la compotul de capsuni. Cu atentie am luat-o si am asezat-o in forma in care am copt blatul. Se aseaza cu partea unsa cu gem in sus. Peste aceasta jumatate am turnat crema de ciocolata inca lichida si am continuat asezand si cealalta jumatate de blat, la fel unsa cu gem. Partea cu gemul de aceasta data va fi asezata in jos. Insiropam cu compot de capsuni si dam la rece pina a doua zi. Dupa ce s-a racit si intarit crema rasturnam tortul pe un platou si il putem imbraca in ciocolata sau numai cu pasta de zahar. Decoram dupa gust. Pofta buna!

Autor : Nicoleta Grófová