Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Tocanita din carne de porc cu ardei gras si vin dulce

Durata de utilizare gatit:

50 min

Timp de preparare:

10 min

Timp total:

60 min

Ingrediente:

Ingrediente pentru 4-6 persoane:

800 g de pulpa de porc fara os si degresata usor * O ceapa curatata * 2 ardei grasi sau gogosari, curatati si spalati 150 g de masline verzi spalate * O cana de Tamaioasa Romaneasca * O cana de supa de vita, preparata cu concentrat tip cub * ½ pahar de ulei de floarea soarelui * O lingura de faina * O lingura de maghiran tocat O lingura de patrunjel tocat * ½ lingurita de piper negru macinat mare (grunjos) O lingurita de sare

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1 Spalati si apoi stergeti carnea cu o carpa curata si uscata. Taiati pulpa in cuburi cu latura de 3 cm, apoi asezati-o intr-un bol, la marinat, pentru 6 ore impreuna cu vinul, maghiranul, ½ lingurita de sare si o lingura de ulei. Amestecati in marinada din cand in cand.

2 Taiati ardeii fasii si tocati marunt ceapa. Scurgeti cuburile de carne de marinada, iar pe aceasta strecuraţi-o. Incingeti o cratita Delimano cu ulei si rumeniti usor ceapa, apoi adaugati ardeii, amestecand usor. Dupa 3-4 minute adaugati carnea, continuand pana s-a evaporat aproape complet lichidul lasat de ingrediente. In acest moment adaugati faina, incorporand-o in sote, apoi supa de vita si ½ din marinada ramasa. Acoperiti cratita si fierbeti tocanita, la foc domol, timp de 35-40 de minute

3 Verificati daca este frageda carnea, adaugati maslinele verzi, si - daca vi se pare sosul prea gros - restul de marinada. Continuati inca 7-8 minute, dupa care opriti focul si presarati patrunjel.

4 Serviti tocanita cu garnitura de galuste sau paste fainoase mici.

 

Autor : Chef Horia Virlan