Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Retete delicioase - Profiterol

Ingrediente:
  • 1 cană de apă
  • 100gr unt
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 350ml lapte rece
  • budinca instant
  • ciocolată
Mod de preparare:

Profiterol de ciocolata
Pasul 1
Într-o cratita Delimano (Sauce Pan) se adaugă 1 cană de apă, un varf de cutit de sare si 100 gr. de unt, Toate acestea trebuie sa dea in clocot.
Se adaugă 1 cană de făină și se amestecă până când veți obține o minge de aluat frumos.
Important - lăsați-l  să se răcească complet.
Odată ce aluatul este răcit, se adaugă 1 ou și se amestecă bine. Se repetă acest pas cu cele 4 ouă rămase.
Cu ajutorul unei linguri ,se pun  intr-o tava de copt unsa. Se coc într-un cuptor cu ventilație,  încălzit în prealabil pe la 205 grade, în jur de 12 minute.
Pasul 2
Crema :
Se amesteca praful de  budinca cu 350 ml.  lapte rece, se amesteca repede până se îngroașă.
Umpleti profiterolul prin utilizarea unui saculet, sau taiati-le si umpleti-le folosind o lingură.
Etapa 3
Se topesc 300 gr. de ciocolată cu lapte într-o craticioară Delimano deasupra unui vas cu apă fierbinte (bain marie). Se toarnă ciocolata peste profiterol.

Autor : Delimano