Retete delicioase - Profiterol
- Ingrediente:
-
- 1 cană de apă
- 100gr unt
- 1 cana faina
- 5 oua
- 350ml lapte rece
- budinca instant
- ciocolată
- Mod de preparare:
-
Profiterol de ciocolata
Pasul 1
Într-o cratita Delimano (Sauce Pan) se adaugă 1 cană de apă, un varf de cutit de sare si 100 gr. de unt, Toate acestea trebuie sa dea in clocot.
Se adaugă 1 cană de făină și se amestecă până când veți obține o minge de aluat frumos.
Important - lăsați-l să se răcească complet.
Odată ce aluatul este răcit, se adaugă 1 ou și se amestecă bine. Se repetă acest pas cu cele 4 ouă rămase.
Cu ajutorul unei linguri ,se pun intr-o tava de copt unsa. Se coc într-un cuptor cu ventilație, încălzit în prealabil pe la 205 grade, în jur de 12 minute.
Pasul 2
Crema :
Se amesteca praful de budinca cu 350 ml. lapte rece, se amesteca repede până se îngroașă.
Umpleti profiterolul prin utilizarea unui saculet, sau taiati-le si umpleti-le folosind o lingură.
Etapa 3
Se topesc 300 gr. de ciocolată cu lapte într-o craticioară Delimano deasupra unui vas cu apă fierbinte (bain marie). Se toarnă ciocolata peste profiterol.