Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Vinete umplute

Durata de utilizare gatit:

30 min

Timp de preparare:

15 min

Timp total:

45 min

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane2-3 vinete medii spre mari (acestea trebuie sa fie drepte, de forma regulate si sa aiba coditele intacte); 300 g de carne tocata de vita; un ou; o ceapa mare curatata; 2 catei de usturoi curatati; un ardei gras curatat si spalat; 3 rosii mari, coapte; ½ pahar de ulei de floarea soarelui; o cana de iaurt gras;  o lingurita de chimion pisat; o lingurita de patrunjel tocat; ½ lingurita de piper negru macinat; o lingura de sare

Mod de preparare:

Mod de preparare:
1 Folosind un cutit ascutit, cu lama subţire, taiati vinetele in doua, de-a lungul, avand grija sa impartiti si codita tot in doua. Scobiti vinetele cu o lingura, in asa fel incat sa ramana 1 cm de pulpa de jur imprejur. Presarati-le cu sare si lasati-le cu gura in jos pe o tava, ca sa se scurga.

2 Tocati marunt restul legumelor, cu exceptia rosiilor, care vor fi taiate felii de 0,5 cm grosime. Incingeti tot uleiul, mai putin o lingura, intr-o tigaie Delimano cu marginile inalte si caliti usor legumele. Cand acestea s-au inmuiat, adaugati carnea tocata, amestecand usor. Asezonati si continuati, la foc mediu, pana carnea nu mai face cocoloase si nu mai este lichid in tigaie. Dupa ce soteul s-a racit putin, adaugati chimionul, patrunjelul tocat si 2 linguri de iaurt batute cu oul.

3 Incingeti cuptorul la 200°C, apoi asezati vinetele scurse de zeama, cu scobitura in sus, intr-o tava Delimano unsa cu restul de ulei si coaceti-le timp de 12-15 minute. Reduceti temperatura cuptorului la 180°C

4 Umpleti vinetele cu amestecul de carne tocata, tapetati-le cu feliile de rosii si reintroduceti-le in cuptor pentru 30 de minute. Verificati daca vinetele sunt patrunse si serviti-le stropite cu iaurt din belsug.

Autor :