Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Pui vrancean cu rosii si smantana

Durata de utilizare gatit:

50 min

Timp de preparare:

10 min

Timp total:

60 min

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

4-6 pulpe de pui intregi * O ceapa curatata * 2 linguri de unt * O lingura de ulei * 3 cani de rosii in bulion * 2 linguri de marar tocat * O cana de smantana fermentata * O lingurita de sare * ½ lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1 Desfaceti pulpele superioare de cele inferioare, apoi crestati-le in cateva locuri, spalati-le si tamponati-le cu o carpa curata si uscata. Taiati ceapa felii subtiri, iar rosiilor indepartati-le pielita si cotorul.

2 Incingeti untul si uleiul intr-o cratita Delimano si rumeniti pulpele, la foc mediu, pe toate partile. Dupa ce sunt rumene frumos, scoateti-le pe o farfurie la cald. In locul lor sotati ceapa timp de 3-4 minute, apoi adaugati rosiile, acoperiti cratita si dati cateva clocote.

3 Cand a inceput sosul sa clocoteasca, reintroduceti puiul, adaugati o cana de apa si condimentele, lasand sa fiarba la foc domol, timp de 45 de minute.

4 Dupa ce puiul este patruns, opriti focul, bateti smantana cu mararul si turnati-o peste mancarea usor racorita.

5 Serviti preparatul cu paine proaspata.

Autor : Chef Horia Virlan