Prajitura de curmale, ciocolata si cafea
Durata de utilizare gatit:
Informatie nedisponibila
Timp de preparare:
Informatie nedisponibila
Timp total:
Informatie nedisponibila
- Ingrediente:
-
- 150 gr unt
- ¼ ceasca praf de cacao
- 250 ml apa fiarta
- 1 ½ linguri cafea instant
- 1 pastaie vanilie
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 200 gr curmale, curatate de seminţe si tocate
- 250 gr faina de alac
- 2 lingurite praf de copt
- un varf de sare
- 200 gr zahar brun
- 2 oua
- un strop de ulei
- Mod de preparare:
-
Ungeti o tigaie Delimano® Ceramica Dry CookerTM cu un strop de ulei si presarati praf de cacao. Fierbeti apa intr-o cratita Delimano® Ceramica. Amestecati apa, cafeaua, vanilia si bicarbonatul.
Adaugati curmalele si zdrobiti usor cu o furculita, apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un castron amestecati faina, praful de cacao, praful de copt si sarea. Frecati untul cu zaharul brun, pana obtineti o crema. Adaugati pe rand ouale si amestecati. Adaugati apoi amestecul de curmale si faina.
Turnati compozitia intr-o tigaie Delimano® Ceramica Dry CookerTM cat este inca rece si coaceti la temperatura joasa aproximativ 40 de minute, pana se rumeneste sau pana cand puteti introduce o scobitoare in centrul prajiturii si o scoateti fara a se lipi aluatul pe ea.