Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Musaca de vinete

Durata de utilizare gatit:

45min

Timp de preparare:

15min

Timp total:

60min

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

4 vinete lungi, aproximativ 1,2 kg, spalate si curatate de capete * 400 g de carne tocata in amestec, de porc si vita * 2 cepe mici curatate * Un catel de usturoi curatat * 200 g de rosii cuburi in bulion * ½ de pahar de vin alb sec * 4 linguri de ulei de masline extravirgin * 2 linguri de pesmet de casa * 2 linguri de faina * 3 oua * O cana de smantana * O lingurita de chimion macinat * O lingurita de patrunjel tocat * ½ lingurita de piper negru macinat * O lingurita de sare

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1 Taiati vinetele pe lung, in felii de 1 cm grosime, apoi presarati-le cu sare si lasati sa se scurga 15 minute. In acest timp incingeti cuptorul la 200°C, iar dupa ce vinetele au lasat destula zeama, stergeti-le cu o carpa curata si uscata, apoi asezati-le pe o tava stropita cu putin ulei si coaceti-le timp de 8 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului pe partea opusa. Cand s-au inmuiat si rumenit bine, scoateti-le pe o farfurie calda.

2 Tocati marunt ceapa si usturoiul, apoi sotati-le usor intr-o craticioara Delimano in 2 linguri de ulei. Cand au inceput sa para translucente, adaugati carnea tocata si chimionul, amestecand uşor. Continuati sa sotati carnea pana nu mai are cocoloase, moment cand veti adauga intai o lingura de faina, apoi rosiile, vinul, ½ pahar de apa si condimentele. Continuati fierberea soteului, la foc domol inca 7-8 minute, apoi opriti focul si lasati soteul sa se racoreasca usor.

3 Reduceti focul cuptorului la 180°C. Amestecati soteul de carne cu 2 oua si patrunjelul tocat. Ungeti o tava Delimano cu restul de ulei si tapetati-o cu pesmet, apoi turnati ½ din sosul de carne. Peste sos asezati ½ din feliile de vinete coapte, apoi restul de sos si din nou vinete. Introduceti tava in cuptor pentru 30 de minute.

4 In acest timp bateti oul ramas cu restul de faina si smantana. Scoateti tava din cuptor si turnati deasupra sosul de smantana, apoi reintroduceti-o in cuptor pentru inca 20-25 de minute.

5 Dupa ce musacaua este gata, iar o scobitoare introdusa inauntrul acesteia iese curata, lasati sa se raceasca 15 minute, apoi taiati-o in portii patrate si serviti cu sos de rosii proaspete.

 

Autor : Chef Horia Virlan