Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Miel la cuptor

Durata de utilizare gatit:

75 min

Timp de preparare:

10 min

Timp total:

85 min

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

Un sfert de miel (pulpa de spate sau pulpa de fata cu piept), aproximativ 2 kg * 10-12 cartofi noi, mici * 3 catei de usturoi, curatati * 2 linguri de ulei de floarea soarelui * O cana de vin rosu, sec * 4 rosii, medii * 3 crengute de cimbru * O lingurita de sare * ½ lingurita de piper negru, macinat

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1 Stergeti bine sfertul de miel cu o carpa umeda. Zdrobiti usturoiul si amestecati-l cu condimentele si apoi cu cimbrul si uleiul. Spalati bine cartofii noi. Incingeti cuptorul la temperatura mare.

2 Stropiti o tava roaster Delimano cu putin ulei, apoi asezati grupat cartofii noi. Ungeti bine sfertul de miel, de jur imprejur, cu marinada de usturoi, apoi asezati-l peste cartofi.

3 Coaceti carnea de miel in cuptor, la temperatura mare, timp de 20 de minute, apoi reduceti focul, stingeti-l cu vin si coaceti-l inca 35 de minute. Taiati rosiile in doua si puneti-le si pe acestea in tava Delimano. Continuati coacerea inca 20 de minute. Verificati daca este facuta carnea si apoi scoateti friptura afara.

4 Serviti friptura cu cartofii noi, sosul din tava si salata verde.

Autor : Chef Horia Virlan