Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Miel cu spanac

Durata de utilizare gatit:

50 min

Timp de preparare:

10 min

Timp total:

1 h

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

800 g de pulpa de miel fara os * 500 g de spanac proaspat, spalat si curatat de codite * 2 cepe medii, curatate * 2 catei de usturoi * 2 linguri de ulei * Un pahar de smantana dulce * O lingurita de boia dulce * ½ lingurita de nucsoara * O lingurita de sare * ¼ lingurita de piper negru, macinat

Mod de preparare:

Mod de preparare:
1 Spalati foarte bine carnea, apoi taiati-o bucati. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati spanacul in patrate mari.
2 Incingeti o cratita Delimano cu ulei si rumeniti usor carnea, apoi scoateti-o la cald. Adaugati in locul carnii ceapa si scoateti-o si pe aceasta, pana devine translucenta. Adaugati carnea si o cana de apa, dupa care acoperiti cu un capac si fierbeti la foc domol, timp de 30 de minute.
3 Adaugati peste carne condimentele, usturoiul si spanacul. Continuati fierberea, fara capac, inca 10-12 minute. Daca lichidul a scazut mult, adaugati inca putina apa.
4 Inainte de a fi gata preparatul, adaugati smantana dulce si mai dati inca 2 clocote.
5 Serviţi mielul cu orez fiert.

Autor : Chef Horia Virlan