Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Mancare de gaina cu vinete fripte

Durata de utilizare gatit:

60min

Timp de preparare:

10min

Timp total:

50min

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

¼ gaina, taiata in 8 sau 12 bucati * 2 vinete mari  *  Un pahar de rosii pasate  *  3-4 linguri de pasta de ardei (se gaseste atat in comert cat si in piata)  *  4-5 catei de usturoi curatati  *  O ceapa curatata  *  3 linguri de ulei de floarea soarelui  *  ½ lingurita de rozmarin tocat  *  ½ lingurita de boia dulce  *  ½ lingurita de cimbru  *  Un varf de cutit de scortisoara macinata  *  Un varf de cutit de nucsoara rasa  *  ½ lingurita de piper negru macinat  *  O lingurita de sare

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1 Amestecati toate condimentele, mai putin ½ lingurita de sare si ungeti bucatile de carne de gaina cu ele, apoi stropiti-le cu o lingura de ulei.

2 Coaceti vinetele si curatati-le ca pentru salata de vinete. Lasati-le sa se scurga si tocati-le. Incingeti restul de ulei intr-o cratita Delimano si caliti usor ceapa, apoi adaugati usturoiul, pasta de ardei si rosiile pasate. Fierbeti totul, la foc domol, timp de 7-8 minute, apoi adaugaţi vinetele, asezonand cu restul de sare.

3 Incingeti cuptorul la 180°C, asezati bucatile de carne de gaina cu 2 linguri de apa intr-un vas de Jena, acoperiti cu o folie de aluminiu si inabusiti-le timp de 35-40 de minute. Dupa ce carnea s-a fragezit, turnati compozitia de vinete peste bucatile de carne de gaina si reintroduceti vasul, fara folie de aceasta data, in cuptor, continuand inca 12-13 minute.

4 Serviti mancarica presarata cu patrunjel tocat.

 

Autor : Chef Horia Virlan