Kebab de curcan
Dificultate
Durata de utilizare gatit:
Informatie nedisponibila
Timp de preparare:
Informatie nedisponibila
Timp total:
Informatie nedisponibila
- Ingrediente:
-
- 1 lingurita seminte de chimen prajite
- 1 catel de usturoi
- 400 gr carne de curcan tocata
- 2 linguri de oregano proaspat maruntit, maghiran sau cimbru
- 1 lamaie mare
- sare si piper proaspat macinat
- 2 felii groase de paine alba, fara coaja, taiata in cuburi de aproximativ 2 cm
- 8 foi de dafin
- 400 gr salata tanara
- Mod de preparare:
-
Pisati semintele de fenicul si usturoiul intr-un mojar si presarati un varf de sare. Amestecati carnea de curcan tocata cu praful obținut, verdeturi, sare si piper. Decojiti lamaia, taiati-o in 4 felii groase care vor fi taiate apoi pe jumatate si in final pe sfert, in functie de marime.
Din carnea de curcan faceți o chifteluța de aproximativ 2 cm diametru. Faceti o frigaruie, puneti prima data o bucatica de paine, apoi o foaie de dafin, o chifteluța de carne de curcan, lamaie si inca o chifteluța de carne, foaie de dafin, la sfarsit inca o bucatica de paine. Stropiti kebab-urile cu ulei de masline, in special painea.
Incalziti o tigaie Delimano® Ceramica sau o cratita Delimano® Ceramica pana se infierbanta (senzorul termic de pe maner se inroșește) si prajiti bucatile de kebab pentru aproximativ 8 minute, intorcandu-le. Tineti seama de faptul ca curcanul nu prinde culoarea inchisa, pana nu se face la interior.
Serviti cu salata, o felie de lamaie si ulei de masline.