Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Ghiveci calugaresc

Durata de utilizare gatit:

60min

Timp de preparare:

10min

Ingrediente:

(pentru 4-6 portii)

  • 2 vinete mari spalate si curatate de capete
  • 3 dovlecei mici spalati si curatati de capete
  • 2 morcovi mici curatati
  • ½ de telina medie curatata
  • 150 g de fasole verde spalata si curatata
  • 4 rosii coapte spalate si curatate de pielita si cotor
  • 2 cepe mici curatate
  • 4 catei de usturoi curatati
  • O legatura de patrunjel tocat
  • 6-7 frunze de busuioc proaspat tocate
  • O crenguta de cimbru
  • ½ pahar de ulei de masline cu aroma de busuioc
  • O lingurita de sare
Mod de preparare:

Mod de preparare:

Taiati vinetele si dovleceii in cuburi cu latura de 2,5 cm. Rupeti fasolea verde in 3 bucati. Taiati morcovii si telina in felii de ½ cm grosime. Tocati marunt atat ceapa, cat si usturoiul. Rosiile taiati-le in cuburi de 1,5 cm, pastrand zeama si semintele.

Incingeti cuptorul la 180°C. Intr-o oala Delimano fierbeti ceapa cu usturoiul si zeama rosiilor, pana cand sosul se evapora aproape complet si ceapa s-a inmuiat. Asezati soteul de ceapa impreuna cu toate legumele in tava Delimano, adaugand ½ din patrunjel, busuiocul, cimbrul si sarea, apoi amestecati-le bine

Acoperiti tava cu folie de aluminiu, in asa fel incat sa nu permita aburului sa iasa, apoi introduceti-o in cuptor pentru 50-60 de minute. Dupa ce ghiveciul este gata dezveliti tava, verificand daca legumele sunt moi, apoi scoateti-le pe o tava, stropiti-le cu uleiul de masline aromat si presarati patrunjel.

Autor : Chef Horia Virlan