Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Fursecuri scandinave din turta dulce

Durata de utilizare gatit:

8 min

Timp de preparare:

5 min

Timp total:

13 min

Ingrediente:
  • 150 g zahar cu melasa sau zahar obisnuit
  • 250 g melasa din zahar sau sirop de zahar
  • ½ - 1 lingurita pudra de nucsoara
  • 3 lingurite de pudra de scortisoara
  • ½ lingurita pudra de cuisoare
  • ½ - 1 lingurita pudra de cardamom
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 500 – 600 g faina
Mod de preparare:
  1. Amesteca siropul de zahar, zaharul cu melasa si aromele intr-o tigaie pana cand amestecul da intr-un clocot.
  2. Cerne faina si praful de copt amestecandu-le bine si apoi lasa totul deoparte.
  3. Pune untul intr-un castron si toarna amestecul cu zahar fierbinte deaspra. Amesteca pana s-a topit untul.
  4. Adauga un ou compozitiei si dupa ce acesta s-a racit putin, adauga faina cu praful de copt, fara a framanta aluatul.
  5. Lasa aluatul sa se odihneasca in frigider peste noapte. (Toate aromele si condimentele se vor intrepatrunde).
  6. Intinde aluatul pe masa tapetata cu faina si foloseste pentru taierea fursecurilor orice tip de cutit pentru aluat.
  7. Aseaza fursecurile pe o tava de copt si coace-le timp de 8 minute in cuptor la 200-225°C.

Autor : Delimano