Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Crap in sos de smantana

Durata de utilizare gatit:

30 min

Timp de preparare:

10 min

Timp total:

40 min

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

1- 1, 5 kg de file de crap, spalat si sters bine * 4-5 rosii coapte, spalate * 3 catei de usturoi curatati * 1/2 pachet de unt * O cana de smantana fermentata * O lingura de faina * 1/2 pahar de suc de rosii * O lingura de patrunjel tocat * Un fir de cimbru * O lingurita de sare * 1/2 lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1. Incingeti cuptorul la 175°C. Pisati usturoiul. Taiati rosiile felii. Taiati untul felii. Amestecati sarea cu cimbrul, piperul si putin usturoi pisat.

Ungeti fileurile cu acest amestec, apoi asezati-le cu partea interioara in jos, intr-o tava Delimano unsa cu 2 felii de unt. Asezati deasupra pestelui restul de felii de unt si coaceti in cuptor timp de 10 minute, apoi scoateti tava si tapetati cu feliile de rosii, reintroducand in cuptor pentru inca 7-8 minute.

2. In timp ce pestele este in cuptor, amestecati faina cu sucul de rosii, restul de usturoi pisat, jumatate din patrunjelul tocat si cu smantana. Scoateti tava din cuptor si turnati sosul deasupra, apoi reintroduceti-o in cuptor pentru ultima data si coaceti preparatul inca 7-8 minute.

3. Asezati fileurile de crap in farfurii si acoperiti-le cu sos, presarand deasupra cealalta jumatate de patrunjel tocat. Serviti langa peste piure de cartofi sau cartofi natur.

                                                                                                                             

Autor : Chef Horia Virlan