Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Clatite cu urda si marar

Durata de utilizare gatit:

20 min

Timp de preparare:

20 min

Timp total:

40 min

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

Aluat:

• 200 g de faina • 2 oua; • o lingura cu ulei; • o cana mare cu lapte; • 1/2 de lingurita cu sare.

Umplutura:

• 350 g de urda; • O legatura de marar tocata; • O lingurita cu sare; • 1/2 pachet de unt.

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1. Bateti bine ouale cu laptele, cu ½ de lingura de ulei si cu sarea, apoi adaugati faina in ploaie, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Lasati aluatul sa se odihneasca 20 de minute. In acest timp amestecati urda cu mararul tocat si sarea. Topiti untul intr-o craticioara Delimano.

2. Intr-o tigaie speciala de clatite Delimano pregatiti clatitele, luand cu un polonic din aluat si turnand in tigaie, pe care o rotiti pentru a se intinde aluatul pe toata suprafata acesteia. Clatitele trebuie prajite la foc mediu spre tare, cate 2 minute pe o parte si 1 minut pe cealalta parte.

3. Incingeti cuptorul la 175°C. Pliati clatitele in doua, apoi reveniti si asezati cate 2 linguri de umplutura pe una din jumatati, in asa fel incat sa nu se intinda umplutura pana la marginea clatitelor. Acum pliati-le in doua, apoi in patru formand triunghiuri.

4. Stropiti o tavita Delimano cu putin unt si asezati clatitele, incalecandu-le una peste cealalta, apoi stropiti-le cu restul de unt si coaceti-le timp de 10-15 minute.

5. Serviti clatitele cu smantana si eventual cu zahar pudra.

Autor : Horia Virlan