Clatite cu crema de nuci si sos de unt cu scotch
Durata de utilizare gatit:
Informatie nedisponibila
Timp de preparare:
Informatie nedisponibila
Timp total:
20
- Ingrediente:
-
- 1/2 de cana rasa (100g) zahar brun cu continut redus de melasa
- 80g unt taiat cubutete
- 425ml frisca
- 1 lingurita 1/2 zahar pentru glazurat
- 1 lingurita de brandy
- 2 lingurite cafea si esenta de cicoare*
- 3 lingurite nuci tocate si prajite
- Mod de preparare:
-
Amestecati intr-o tigaie la foc mic zaharul impreuna cu untul si o jumatate de cana (125ml) de frisca. Amestecati pana se dizolva zaharul apoi dati focul pe mediu. Coaceti fara sa amestecati timp de 5 minute. Lasati sosul sa se raceasca.
Bateti cantitatea ramasa de frisca (300ml) pana cand se intareste. Amestecati si zaharul pentru glazurat, esenta si doua lingurite de nuci. Luati o clatita rece si ungeti un sfert cu o lingurita plina de crema. Impaturiti pe jumatate si apoi din nou pe jumatate pentru a inchide umplutura in interior. Repetati procedeul pentru celelalte clatite. Presarati restul de nuci si turnati sos de unt cu scotch.