Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Clatite brasovene cu carne tocata si ficatei de pasare

Durata de utilizare gatit:

40 min

Timp de preparare:

20 min

Timp total:

60 min

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

Clatite: o cana de faina * 3 oua * 1 si ½ cana de lapte * ½ lingurita de sare * o lingurita de ulei + o lingura pentru prajit

Umplutura: 400 g ciuperci spalate si curatate * 150 g ficatei de pasare * 150 g carne de porc tocata * o ceapa curatata * 2 oua * ½ de cana de smantana fermentata * ½ de lingurita de cimbru * o lingura de marar tocat * o lingura de faina * 3 linguri de ulei de floarea soarelui * 1 ½ lingurite de sare * ½ lingurita de piper negru macinat

Sos: 2 cani de suc de rosii dens sau pasta de rosii * ½ de pahar de vin alb * ½ de pahar de supa de legume, peparata cu concentrat tip cub * ½ de lingurita de sare * o lingura de zahar

Mantie: un pahar de pesmet * 2 oua * 2 linguri de unt * 2 linguri de ulei de floarea sorelui

Servire: un pahar de smantana

Mod de preparare:

Mod de preparare:

Clatite:

1. Bateti ouale cu laptele, uleiul si sarea, apoi turnati faina in ploaie, batand in continuu, pana s-a format un aluat cu consistenta de smantana. Puneti compozitia in frigider  pentru 20 de minute.

2. Intr-o tigaie Delimano cu marginile joase prajiti clatitele.

Umplutura:

3. In timp ce aluatul de clatite sta la rece, tocati marunt ceapa si rumeniti-o la foc domol intr-o tigaie wok cu ulei. Peste 3-4 minute adaugati carnea tocata si continuati pana ce aceasta nu mai face cocoloase. Scoateti amestecul de carne intr-un bol si curatati tigaia, dupa care repuneti-o pe foc si rumeniti ficateii, adaugand cimbrul. Intre timp, tocati ciupercile marunt. Dupa ce ati rumenit ficateii, curatati din nou tigaia si caliti ciupercile, pana nu mai lasa zeama.

4. Bateti ouale cu smantana si faina, apoi adaugati amestecul de carne tocata, ficateii, ciupercile, verdeata si condimentele. Cu aceasta compozitie umpleti clatitele si pliati-le in forma de plic.

Mantie:

5. Bateti bine ouale intr-o farfurie adanca sau intr-un bol. Puneti pesmetul intr-o farfurie sau tavita. Incingeti uleiul si untul intr-o tigaie cu marginile inalte.

6. Treceti clatitele prin ouale batute, apoi prin pesmet, dupa care prajiti-le pe ambele parti, la foc domol.

Sos:

7. Fierbeti toate ingredientele, intr-o craticioara, timp de 15 minute.

8. Serviti clatitele brasovene cu sos de rosii si smantana, separat.

 

Autor : Chef Horia Virlan