Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Ciulama de hribi

Durata de utilizare gatit:

40min

Timp de preparare:

10min

Timp total:

50min

Ingrediente:

Ingrediente pentru 4-6 persoane:

  • 1,5 kg de hribi, spalati si curatati
  • O ceapa curatata
  • Un pahar de lapte
  • 2 linguri de unt
  • ½ pahar de smantana
  • O lingura cu varf de faina
  • O cana de supa de legume, preparata cu concentrat tip cub
  • ½ lingurita de patrunjel tocat
  • O lingurita de marar tocat
  • Un varf de cutit de piper alb macinat
  • O lingurita de sare
Mod de preparare:

Mod de preparare:

  1. Taiati ciupercile in sferturi, sau bucati de dimensiunea unei nuci, apoi puneti-le la fiert cu supa de legume si 3 cani de apa, adaugand putina sare. Fierbeti-le intr-o oala Delimano cu capac, timp de 12-15 minute, apoi scurgeti-le de supa, pastrand-o pe aceasta din urma.
  2. Tocati marunt ceapa. Incingeti untul intr-o cratita cu fundul gros si marginile inalte, iar cand acesta s-a inmuiat, adaugati ceapa sotand-o timp de 3-4 minute, pana devine translucenta. In acest moment adaugati faina, amestecand sa se incorporeze in unt. Cand amestecul de faina a capatat forma unei bile, desprinzandu-se de marginile cratitei, adaugati un polonic din supa, amestecand energic cu un tel pentru a nu face cocoloase. In continuare turnati gradual inca 2 polonice de supa, amestecand incontinuu.
  3. Cand sosul a inceput sa se subtieze, avand consistenta smantanii, adaugati ciupercile, restul de sare, piperul si ½ din lapte. Continuati fierberea inca 20 de minute, amestecand din cand in cand. Daca vi se pare ca sosul s-a ingrosat, adaugati restul de lapte si inca putina supa in care au fiert ciupercile.
  4. Serviti ciulamaua cu mamaliguta sau piure de cartofi, stropind deasupra cu smantana.

Autor : Chef Horia Virlan