Briose cu merisoare si lichior de oua
Durata de utilizare gatit:
20
Timp de preparare:
15
Timp total:
35
- Ingrediente:
-
- 5 dl fructe de merisor
- 200 g zahar
- 7 dl faina
- 4 lingurite de praf de copt
- 1 1/2 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 2 oua
- 3,5 dl lichior de oua
- 150 g unt topit
- 1 dl nuci maruntite
- Mod de preparare:
-
- Se preincalzeste cuptorul la 180C.
- Se maruntesc fructele de merisor si se acopera cu 100 de grame de zahar. Amestecul se lasa de o parte pentru a absorbi zaharul cat timp prepari aluatul
- Intr-un castron separat amesteca impreuna ingredientele solide: faina, celelalte 100 de grame de zahar, praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara.
- Intr-un caston separat amesteca impreuna ingredientele lichide: oul, llichiorul de ou si untul topit.
- Se varsa ingredientele lichide deasupra celor solide si se amesteca putin.
- Trebuie apoi sa incorporezi prima data nucile si apoi fructele de merisor maruntite.
- Umpli 18 forme de briosa gresate in prealabil sau 2 forme dreptunghiulare (sau 9 briose si o forma dreptunghiulara). Briosele se coc timp de 14 -20 minute. Franzelutele se coc timp de 35-40 minute (s-ar putea sa fie nevoie sa acoperi painea de briosa cu folie in cazul in care incepe sa se arda prea tare la jumatatea timpului de coacere).
- Asteapta sa se raceasca si bucura-te de un mic dejun deosebit! Daca vrei sa congelezi briosele, lasa-le sa se raceasca si apoi pune-le la congelator imediat.