Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Anghemacht de vitel

Durata de utilizare gatit:

2 h

Timp de preparare:

15 min

Timp total:

2 h 15 min

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

1 kg piept de vitel * un morcov curatat * o ceapa medie, curatata * o telina mica, curatata * ½ pachet de unt * un pahar de smantana fermentata * 2 linguri de faina * zeama de la o lamaie * ½ lingurita de nucsoara * o lingura de patrunjel tocat * o lingurita de sare * ¼ lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1 Spalati pieptul, apoi taiati-l bucati. Taiati si legumele in bucati mari.

2 Fierbeti pieptul in 3 l de apa, la foc domol, spumand din cand in cand.

3 Dupa ce carnea s-a patruns si nu mai necesita spumare (aproximativ 75 de minute) adaugati si legumele impreuna cu sarea. Continuati fierberea inca 30 de minute, dupa care scoateti carnea pe o farfurie si strecurati supa rezultata. Pentru anghemacht, veti avea nevoie de 4-5 cani de supa.

4 Incingeti untul, la foc mic, intr-o cratita Delimano si adaugati faina, amestecand bine, pana se formeaza o “mingiuta” de faina si unt. Amestecati inca 1-2 minute, apoi turnati, pe rand, cate un polonic de supa, amestecand energic, cu un tel, pentru a nu se face cocoloase. Fierbeti sosul timp de 20 de minute, adaugand piperul macinat si nucsoara, iar la sfarsit zeama de lamaie si bucatile de carne fierte.

5 Serviti anghemachtul presarat cu patrunjel tocat, putina smantana si piure de cartofi.

Autor : Chef Horia Virlan