Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Sanatatea la control: 10 Semne care Nu trebuie ignorate

Atunci cand boala se apropie sau abia s-a declansat , corpul ne transmite - deseori - semnale ale dezechilibrelor, semnale pe care cei mai multi le ignora. Constientizarea la timp si “citirea” lor poate face diferenta dintre sanatate si boala si chiar dintre viata si moarte.

Am sa ma refer, in continuare, la acele semne care, desi relevante, sunt de obicei trecute cu vederea.

1) Oboseala aparuta “din senin” si respiratie grea. Aceste semne pot fi cauzate de aparitia/agravarea brusca a unor afectiuni ale arterelor coronare. De aceea, pot fi semnale ale apropierii unui atac de cord.

2) Transpitatie asociata cu slabiciunea fizica. Daca aceste semne apar in lipsa efortului fizic, iar febra nu este prezenta, cel mai probabil persoana in cauza se afla in pragul unui infarct.

3) Anemia. Daca aceasta apare brusc si este insotita de stari anormale de oboseala accentuata, poate fi un semn al aparitiei cancerului.

4) Constipatia si balonarea - pot fi, pentru femei, semne ale declansarii cancerului ovarian.

5) Diareea si urinarea frecventa pot constitui, si ele, simptome ale unui cancer ovarian.

6) Lapsusuri frecvente si schimbari bruste ale starii de spirit - acestea pot sa arate instalarea bolii Alzheimer.

7) Nevoia de dulciuri apare brusc si nu este corelata cu efortul fizic. Acest semn arata fluctuatii mari ale glicemiei si secretiei de insulina, ca urmare - cel mai probabil - a alimentatiei dezechilibrate. Daca cei in cauza nu iau masuri, riscul aparitiei diabetului este unul ridicat. Acest semnal va fi, de obicei, sesizat in mod clar inainte de declansarea Bolii.

8) Senzatia ca iti este foame, dar nu stii ce sa mananci. Reprezinta fie semnul aparitiei unor dezechilibre metabolice, fie cel al suprasolicitarii ficatului din cauza stilului de viata nesanatos.

9) Scaderea sau cresterea brusca a poftei de mancare, fara cauze evidente. In cazul reducerii, poate fi vorba despre o boala canceroasa incipienta. Marirea apetitului poate fi semnul unui diabet abia declansat.

10) Sforaitul puternic si/sau stari de somnolenta inexplicabila in timpul zilei ar putea avea legatura cu apneea de somn. Aceasta manifestare (ale carei cauze pot sa difere de la o persoana la alta) , subestimata de multe persoane, poate cauza - in timp - afectiuni ale creierului ca urmare a privarilor temporare de oxigen (sau poate contribui la aparitia acestor afectiuni), scade tonusul din timpul zilei, reduce speranta de viata si, uneori, are chiar potential letal.

In cazul aparitiei oricaruia dintre aceste semne/oricarei asocieri de simptome dintre cele mentionate, este foarte indicat sa mergeti rapid la medic.