Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

O consumam zilnic, dar in exces creste riscul de moarte prematura!

Constatarea a fost facuta pe baza unui studiu de lifestyle realizat in Statele Unite pe un esantion de 43.727 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 87 de ani.

Consumul ridicat de cafea - de minimum 4 cesti pe zi - creste riscul de moarte prematura cu 56%, afirma oamenii de stiinta americani, al caror studiu a fost publicat de curand in “Mayo Clinic Proceedings”.

Oamenii care beau cel putin 28 de cesti de cafea pe saptamana se confrunta cu un risc de deces prematur mai mare cu 56% comparativ cu cei care nu beau cafea, insa aceasta corelatie este valabila doar pentru persoanele in varsta de pana la 55 de ani.

Constatarea a fost facuta pe baza unui studiu de lifestyle realizat in Statele Unite pe un esantion de 43.727 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 87 de ani.

Autorii studiului considera ca o cantitate prea mare de cafea are implicatii negative asupra metabolismului, eliminand unele dintre beneficiile cunoscute ale cafelei.

Persoanele care prezinta o "dependenta genetica de cafea" sunt predispuse cel mai mult la aceste efecte daunatoare, considera oamenii de stiinta americani.

Concluziile unor cercetari anterioare au asociat consumul moderat de cafea cu longevitatea.

Aproximativ 2.500 de decese au fost inregistrate pe parcursul celor 16 ani cat a durat acest studiu. Putin sub o treime dintre decese au fost cauzate de maladii cardiace si arteriale.

Totodata, voluntarii care beau cafea in cantitati mari erau mai predispusi la fumat si aveau plamanii si inima mai putin sanatoase.

Oamenii de stiinta americani nu au reusit sa explice motivul pentru care cafeaua nu afecteaza persoanele varstnice in acelasi fel. Cafeaua contine cateva mii de substante chimice care pot avea atat efecte pozitive, cat si negative asupra sanatatii.