Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Experimenteaza retete noi: 6 Combinatii inedite de ingrediente

Plictisit(a) de aceiasi cartofi/aceleasi legume cu friptura, de sarmalutele gustoase, dar cam banale si de prajiturile traditionale, dulci, dar neinteresante la capitolul aroma? Nicio problema, avem solutia pentru tine! Poti testa chiar azi una sau mai multe dintre combinatiile propuse in continuare:

1) Ananas fript, miere, chilli, inghetata. Pentru aceasta combinatie alege ananas proaspat. Curata-l, feliaza-l, elimina mijlocul tare si da-l prin miere si putin chilli. Prajeste feliile astfel pregatite si serveste-le calde, cu inghetata. Asocierea dintre gustul acrisor, cel iute si gustul dulce, pusa in valoare si de contrastul rece - cald, te va surprinde placut!

2) Piept de pasare, unt, gutui, hrean, sare. Nu este nevoie (si nici indicat in acest caz) sa prepari clasicul sos de unt: doar topeste untul si adauga-l peste feliile de piept fripte la gratar. Urmeaza sa razi 2-3 felii de gutuie, un hrean mic, sa le amesteci si sa adaugi mixul peste carne si unt.

3) Clatite cu sos de ceapa, miere, nuci si chimen. Prepara un sos de ceapa simplu (iti trebuie - pe langa ceapa - putin ulei, apa, bulion, faina, sare si zeama de lamaie). Amesteca-l bine cu miere, nuca pisata si putin chimen macinat. Ai obtinut o umplutura inedita si foarte aromata pentru niste clatite savuroase!

4) File de macrou, ananas, ardei iute macinat, sare. Frige fileul de macrou cu putina sare si ardei iute. Serveste-l cu felii subtiri de ananas crud. Combinatia dintre carnea grasa (in special cea de peste) si un fruct acid este gustoasa si, in plus, ajuta sistemul digestiv (fata de varianta consumarii carnii fara principiul acid). In loc de macrou poti folosi si alte specii de peste gras (somon, hering, somn etc.).

5) Pasta de conopida cu branza si mujdei de usturoi in cuib de mamaliga. Fata de pasta clasica de conopida, foloseste ceva mai multa crema de branza grasa (cam 200 g crema la 300 g conopida) si un mujdei mai concentrat de usturoi.

6) Frigarui picante de pui cu mar copt si anason. Foloseste pentru frigarui ardei iute macinat. Serveste-le alaturi de mar copt condimentat cu anason macinat.

Pofta Buna!