Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Ciocolata te ajuta cand tii Dieta?

Conform unui studiu recent al oamenilor de stiinta britanici, cei ce continua sa consume alimentele (...)

Cercetatorii spun ca da. De fapt nu este vorba doar despre ciocolata, ci - in general - despre alimentele sanatoase (dar bogate in calorii) care iti plac. Conform unui studiu recent al oamenilor de stiinta britanici, cei ce continua sa consume alimentele favorite - precum ciocolata - pe durata dietei de slabire au mai multe sanse sa piarda in greutate.

Pe de alta parte, dietele bazate pe renuntarea inclusiv la alimentele preferate au un risc mai ridicat sa nu dea rezultate.

Nutritionista care a conceput programul online Nutracheck de calculare a caloriilor, Janet Aylott, a afirmat: "Cercetari aprofundate au demonstrat ca dietele bazate pe renuntarea la mancare au o probabilitate mai mare sa dea gres. Secretul consta sa ai o abordare mai relaxata si sa mananci cate putin din ce iti place."

Potrivit unui sondaj, renuntarea la ciocolata mai degraba ingrasa decat ajuta in timpul dietei. Pe de alta parte, consumarea sa in continuare are efect benefic. Concret, 86% dintre persoanele care au continuat sa consume ciocolata pe parcursul regimului au reusit sa piarda in greutate. Dintre cele 2.100 de persoane intervievate - atat barbati, cat si femei - cele care au pierdut in greutate au continuat, in 91% dintre cazuri, sa consume aceeasi cantitate de ciocolata ca inainte de punerea in aplicare a planului de slabire.

Studiile de pana acum au aratat ca persoanele care urmeaza o cura de slabire eliminand complet din dieta alimente precum ciocolata, vinul si biscuitii prezinta un risc ridicat de ingrasare, deoarece "compenseaza" consumand mai mult din alte alimente.

Mai mult, ciocolata ajuta la prelungirea vietii multumita continutului de polifenoli din cacao - regasiti ,de asemenea, si in vinul rosu - substante ce impiedica oxidarea colesterolului rau si protejeaza impotriva cancerului.

O cercetare realizata de Universitatea Harvard pe 8.000 de barbati in varsta de 65 de ani a aratat ca aceia care consumau cantitati moderate de ciocolata de pana la 3 ori pe luna au trait cu aproape un an mai mult decat cei care nu mancau deloc ciocolata.