Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Ce poate sa-ti dezvaluie oglinda

Micile defecte pe care le descoperi privindu-te in oglinda s-ar putea sa nu fie doar rezultatul firesc al trecerii anilor sau/si al unei perioade mai stresante: ele pot semnaliza aparitia unor afectiuni mai mult sau mai putin severe.

Micile „defecte” pe care le descoperi privindu-te in oglinda s-ar putea sa nu fie doar rezultatul firesc al trecerii anilor sau/si al unei perioade mai stresante: ele pot semnaliza aparitia unor afectiuni mai mult sau mai putin severe.

Care sunt semnele ce sugereaza o probabilitate marita de existenta a unor dezechilibre organice?

1) Ridurile adanci ar putea fi asociate cu slabirea oaselor – aceasta deoarece atat pielea, cat si oasele contin colagen.

2) Umflarea fetei poate sugera o tiroida lenesa (hipotiroidie): metabolismul incetineste si primele semne ale ingrasarii apar la nivelul fetei.

3) Cerculetele albe pe iris (mici depozite de grasime) au drept cauza, de obicei, colesterolul marit.

 

4) Buzele crapate pot sa fie un semn al diabetului, boala care conduce la deshidratare. O alta problema de sanatate aflata in spatele unor astfel de crapaturi poate fi anemia.

5) Pleoapele palide (si, eventual, estomparea culorii din obraji) reprezinta, in mod probabil, semnul unei anemii.

In situatia aparitiei unuia dintre aceste semne, este indicat sa iti consulti medicul de familie si sa urmezi analizele necesare.