Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Apa imbuteliata contaminata, descoperita de directiile de sanatate publica

Un raport al autoritatilor intocmit recent a dezvaluit nereguli grave privind apa imbuteliata. Astfel, in urma unor controale realizate in intreaga tara, directiile de sanatate publica au identificat (...)

Un raport al autoritatilor intocmit recent a dezvaluit nereguli grave privind apa imbuteliata.

Astfel, in urma unor controale realizate in intreaga tara, directiile de sanatate publica au identificat apa imbuteliata pentru consum care continea bacterii si nitriti peste limitele admise, iar unele sticle aveau mai multe tipuri de bacterii.

Mii de sticle de apa plata si minerala au fost retrase de la vanzare deoarece contineau o bacterie rezistenta la antibiotic. Aceasta bacterie poate sa cauzeze infectii la nivelul aparatului respirator sau urinar, infectie generalizata a sangelui si chiar deces.

Cat priveste nitritii, in anumite produse s-a gasit chiar o concentratie de 9 ori mai mare (0,91 mg/litru) decat limita maxima admisa (0.1 mg/litru).

Nitritii pot genera probleme grave de sanatate daca sunt ingerati in cantitati mari. Principalele simptome de debut ale intoxicarii cu nitriti sunt cefaleea, ameteala si astenia. Copiii mici formeaza categoria cel mai puternic afectata de intoxicatiile cu nitriti.

In total, circa 27.000 de litri de apa au fost retrasi de la comercializare in 30 de judete, iar valoarea totala a amenzilor s-a ridicat la 47.000 de lei.