Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

7 Recomandari pentru o cura de detoxifiere-fulger dupa Paste

Cat ar trebui sa dureze o astfel de cura? In general, dupa Paste sunt necesare 2 sau 3 zile de detoxifiere.

De ce este ea necesara? Deoarece ficatul si vezica biliara au fost, cel mai probabil, suprasolicitate pe durata Sarbatorilor si - in plus - nivelul de toxine acumulate (prin consumarea unor alimente traditionale mai grele si eventual a unor bauturi) a crescut. O astfel de cura-fulger are si rol de dieta de slabire (chiar daca aceasta este o functie secundara a sa) care faciliteaza revenirea la masa corporala de dinaintea Sarbatorilor.

Care sunt coordonatele recomandate pentru o cura de detoxifiere-fulger?

1) In prima parte a zilei inlocuiti apa cu un ceai detoxifiant (potrivit de concentrat). Foarte eficient este ceaiul de papadie sau amestecul papadie-urzica (in raport de 2 parti papadie la o parte urzica).

2) In a doua parte a zilei consumati doar apa alcalina si vegetale in stare cruda (fructe, legume si samburi). In lipsa apei alcaline puteti continua cu ceaiul detoxifiant, dar exista riscul ca efectul laxativ al ceaiului sa va creeze neplaceri pe timpul noptii, impiedicandu-va sa va odihniti corespunzator.

3) Nu serviti alte bauturi (racoritoare indulcite din comert, cafea, alcoolice etc.) in afara de ceaiul detoxifiant si de apa alcalina.

4) Eliminati uleiul gatit din alimentatie (puteti fierbe alimentele, sau sa optati pentru prepararea legumelor fara ulei, la tigaie). Carnea si produsele procesate din carne trebuie, de asemenea, excluse.

5) Pentru a creste diureza, reduceti semnificativ aportul de sare. Daca puteti, inlocuiti complet sarea cu zeama de lamaie si ardei iute la mancarea preparata in casa.

6) Seara faceti miscare de tip aerobic, astfel incat sa sustineti eliminarea toxinelor si prin transpiratie.

7) Asigurati-va suficient timp pentru a avea posibilitatea sa dormiti minimum 8 ore pe noapte.

Liviu Deculescu