Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

7 Motive pentru ca toamna sa consumati pere in fiecare zi

Parul este unul dintre primii pomi fructiferi cultivati de om, iar astazi specia a ajuns la peste 5.000 de soiuri.

Evitate uneori ca urmare a gustului dulce pregnant, care sugereaza un continut ridicat de zaharuri, perele sunt, de fapt, aliate de nadejde ale siluetei si fructe recomandate in prevenirea diabetului, avand un indice glicemic mic (acesta variaza in general intre 30 si 37).

Dincolo de faptul ca sunt niste fructe dietetice prin excelenta, perele ne ofera si alte beneficii majore pentru sanatate:
1) Stimuleaza activitatea creierului, datorita glucidelor bune continute, mineralelor si vitaminelor din compozitia lor;
2) Sunt un bun detoxifiant: prin continutul ridicat de fibre si apa, la care se adauga glucidele, vitamina C si potasiul, perele au efect laxativ moderat si cresc sdemnificativ diureza;
3) Reduc riscul aparitiei bolilor de inima, in principal datorita compozitiei specifice de fibre care ajuta intr-un mod foarte eficient la scaderea colesterolului. In plus, betacarotenul din pere protejeaza inima, iar glucidele si potasiul au rol tonifiant.
4) Scad riscul de cancer si incetinesc procesul de imbatranire. Perele ne ofera aceste beneficii datorita concentratiei ridicate de flavonoide si unor acizi sanatosi pe care ii contin (in special acizi hidroxicinamici).
5) Revigoreaza ochii si pielea, gratie rezervelor mari de beta-caroten si a celorlalti antioxidanti (in principal flavonoide) continuti.
6) Au rol antiinflamator, in special prin efectul diuretic, dar si multumita flavonoidelor. La fel ca strugurii si portocalele, perele au o capacitate ridicata de a calma durerile provocate de artrita. In plus, consumul lor amelioreaza simptomele guturaiului.
7) Sunt tonice pentru intregul organism. Prin glucidele bune, mineralele si vitaminele din complexul B continute, perele constituie un energizant ideal: stimuleaza accelerarea arderilor fara sa furnizeze corpului multe calorii.

Pentru a profita pe deplin de calitatile lor, alegeti perele coapte bine (dar care au, in acelasi timp, pulpa sanatoasa, nealterata).

Liviu Deculescu