Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Turta de cartofi umpluta cu carne de miel si seminte de pin

Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
Total time : Informatie nedisponibila
Ingrediente:

Aluatul: 700 gr cartofi fainosi; sare; faina, cat e necesar;

Umplutura: 10 gr unt; 2 linguri ulei de masline; 1 ceapa potrivita, feliata subtire; piper proaspat macinat; nucsoara proaspat macinata; 2 bucati de nucsoara, doar samburii macinati pudra; 3 catei de usturoi macinati pudra; 200 gr carne tocata de miel; 50 gr seminte de pin prajite; 1 lingura concentrat de rosii; 3 linguri patrunjel proaspat, maruntit; sare

Servirea: 150 gr rucola stropita cu lamaie si ulei de masline; 200 ml iaurt; ½ catel de usturoi taiat marunt; sare si piper

Mod de preparare:

Etapa 1. Aluatul:

Fierbeti cartofii cu coaja in cratita Delimano® Ceramica in apa sarata pana se inmoaie dar nu se faramiteaza. Scurgeti-i, curatati-i si zdrobiti-i. Amestecati-i cu sare si faina suficienta pentru a obtine coca.

Etapa 2. Umplutura:

Pana se coc cartofii, ocupati-va de umplutura. Topiti untul cu uleiul de masline in tigaia Delimano® Ceramica si rumeniti ceapa pana prinde culoarea aurie.

Adaugati mirodeniile si prajiti 1 minut. Puneti apoi carnea de miel si prajiti-o, amestecand pana ia o culoare maronie. Amestecati apoi semintele de pin si pasta de rosii, 2 linguri de apa, patrunjel, sare si piper. Pentru turte, treceti mainile prin faina si impartiti coca in 4 bile.

Modelati una din ele sub forma unui disc gros de 1 cm. Puneti 2 linguri de umplutura in centru si impaturiti marginile, sa acoperiti umplutura. Repetati procedura cu aluatul ramas. Incalziti o lingura de ulei de masline in tigaia Delimano® Ceramica (senzorul termic de pe maner se inroșește).

Coaceti turtele pe ambele parti, pana se rumenesc. Uscati-le pe un prosop de bucatarie.

Etapa 3. Servirea:

Amestecati iaurtul cu usturoi, sare si piper. Serviti turtele cu rucola si iaurt.

Autor : Delimano