Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Reteta zilei: Tocanita de linte

Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
Total time : Informatie nedisponibila
Ingrediente:
  • 250 grame de linte verde (uscata);
  • un morcov mediu;
  • un pastarnac mic;
  • o jumatate de telina medie;
  • un ardei gras rosu, mic;
  • o ceapa alba mare;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 2 linguri de suc de rosii;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • maghiran uscat, piper negru macinat, boia dulce, sare (dupa gust).
  • Mod de preparare:

    Tocanita de linte are o aroma de care, odata ce o aflati, nu va veti satura prea curand. Desi realizat exclusiv din ingrediente vegetale, acest preparat ne ofera proteine, minerale si vitamine din belsug, constituind astfel un fel principal foarte hranitor.

    Cum preparati tocanita:

    Taiati ceapa si usturoiul si caliti-le putin intr-o cratita neaderenta. Spalati lintea si taiati legumele marunt. Luati cratita de pe foc, stingeti cu apa si puneti lintea cu restul legumelor la fiert. Adaugati sarea si piperul, apoi acoperiti cratita si dati la foc mic.

    Cand este aproape gata (dupa circa 20 de minute de fiert) adaugati sucul de rosii si amestecati bine. Dupa inca 5 minute puneti boia si maghiranul. Amestecati si mai lasati sa fiarba putin. (Pe durata fierberii mai adaugati - daca este cazul - apa, astfel incat la final sa ramana doar putin sos).

    Pofta Buna!

    Liviu Deculescu

    Autor : Delimano