Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Spuma de ciocolata cu fructe

Spuma de ciocolata cu fructe
Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
In total : Informatie nedisponibila
Ingrediente:
  • 3 oua mai mari;
  • 100 grame de ciocolata amara (70% cacao);
  • 12-14 lingurite de zahar (in functie de cat de dulce preferati spuma);
  • 200 ml de frisca (35-40% grasime).
  • cateva fructe de sezon (capsuni-daca mai gasiti, cirese bine coapte etc.).
Mod de preparare:

Azi de dimineata, cumpanind asupra retetelor pe care vi le-am propus pana acum, incepusera sa ma cam vaneze mustrarile de constiinta la gandul ca nu v-am oferit niciun desert. Ei bine, lucrul acesta trebuie sa se schimbe… Fiind, totusi, un “biet barbat”, mi-am zis sa incep cu ceva simplu, dar potrivit sezonului cald.

Cum preparati spuma de ciocolata: Rupeti ciocolata in bucati si puneti-o intr-un vas deasupra unei cratite cu apa clocotita (fara sa atinga apa). Opriti focul atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile pana cand le scoateti vedetismul din cap si obtineti din ele o spuma tare, apoi adaugati zahar si mai bateti putin. Ca sa nu faceti discriminare, bateti si galbenusurile cu putin zahar. Incorporati spuma de albus in amestecul proaspat obtinut (atentie sa nu amestecati prea tare!); bateti crema intr-un bol pana se intareste. Amestecati un sfert din crema obtinuta cu ciocolata, apoi incorporati usor si omogen restul de crema. Asugati fructele si amestecati. Turnati spuma in boluri mici si dati la frigider. Lasati pana cand se raceste bine (cel putin 4 ore) inainte sa serviti.

Pont: Lui i-ar placea sa serveasca aceasta spuma de ciocolata altfel decat la masa…

Pofta Buna!

Autor : Delimano