Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Shakshuka

Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
Total time : 45
Ingrediente:
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 6 buc. oua
  • 1 buc. ardei iute
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf cimbru
  • 1 kg rosii
  • 1 varf piper
  • 1 lingurita chimen
  • 4 buc. cepe mari
  • 100 gr carnaciori sau salam (optional)
Mod de preparare:

Instructiuni pentru Shakshuka:

Shakshuka este o mancare evreiasca de vara, foarte usoara. Se dau rosiile pe razatoarea mare, iar ceapa se taie pestisori si se caleste pana se face aurie. Se pune sucul de rosii peste ceapa calita si se adauga ardeiul iute intreg si condimentele: busuioc, cimbru, o lingurita de chimen, sare si piper dupa gust. Se lasa pe foc, cu capac, o jumatate de ora pana scade sucul, dupa care punem ouale intregi, ca si cand le-am face ochiuri si mai lasam 5 minute, astfel incat ouale sa ramana moi. Se serveste imediat, fierbinte! P.S: “Carnivorii” pot pune in sucul de rosii carnaciori, salam uscat sau carne de porc.

Autor : Lazar Andreea Mihaela