Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Reteta Zilei: Tarta cu prune si smantana

Reteta Zilei: Tarta cu prune si smantana
Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
In total : 45
Ingrediente:

Blat:

  • ½kg faina,
  • 250g unt, 
  • 150g zahar pudra, 
  • 200g miez de nuca pisata fin, 
  • 2 oua, 
  • 100ml vin alb sec, 
  • un praf de sare.

Umplutura:

  • ½ kg prune, 
  • 200g smantana pentru frisca sau smantana proaspata, 
  • 2 oua ,
  • 100g zahar pudra.
Mod de preparare:

Iulie este prin excelenta luna fructelor, delicii pe care le putem folosi atat proaspete, cat si pentru prepararea unor deserturi aromate si, in acelasi timp, mai prietenoase cu silueta. Pentru aceasta tarta puteti alege practic orice fructe de sezon. Prunele dau o savoare aparte prin aroma lor rece si gustul putin acrisor.

Cum preparati tartele: Frecati untul moale (dar nu topit) cu zahar si un praf de sare. Incorporati apoi, pe rand, ouale si vinul, iar la final faina si miezul de nuca.

Framantati rapid (fara a mai adauga faina) si obtineti un aluat pufos si putin lipicios.

Puneti intr-o caserola vidata sau intr-o punga aluatul si lasati-l la congelator pana a doua zi.

Taiati prunele si lasati-le sa se scurga.

Scoateti aluatul de la rece si framantati-l putin, cat sa se inmoaie. Puneti aluatul in formele de tarte.

Intr-un vas amestecati smantana cu 2 oua si 100g de zahar pudra.

Asezati feliile de prune in forme si turnati cu lingura sosul de smantana.

Dati cuptorul la 170 de grade, lasati putin sa se incinga si introduceti tartele. Lasati-le 20 de minute.

Serviti tartele reci.

Pofta Buna!

Autor : Delimano

Asistenta telefonica gratuita
x
Asistenta telefonica gratuita
Un consultant este pregatit sa raspunda intrebarilor tale legate de produsele care te intereseaza. In plus, te poate ajuta sa navighezi pe site si iti poate acorda asistenta la cumparaturi.

Te rugam sa iti treci numarul de telefon mai jos si te sunam imediat!

Apelul nu te costa nimic!

Suna-ma!