Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Prajitura de mere cu dosul in sus

Prajitura de mere cu dosul in sus
Durata de utilizare gatit : 40min
Timp de preparare : 10min
In total : 50min
Ingrediente:

Pentru 4-6 portii:

• 400 g de faina • 1/2 pachet de unt • 8 linguri cu zahar tos • O lingura cu zahar pudra • 1 kg de mere cu miezul mai tare • 1 lingurita cu scortisoara • 2 cuisoare macinate

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1. Asezati faina intr-un bol, apoi taiati un pachet de unt in cubulete si adaugati-l fainii, impreuna cu 3 linguri cu zahar. Folosindu-va de varfurile degetelor, omogenizati compozitia, ciupind faina si untul. In final, aceasta va avea aspect de nisip.

2. Lasati compozitia de faina sa se odihneasca, iar in acest timp curatati si radeti merele pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti restul de unt la incins intr-o cratita cu fundul gros si caliti merele, la foc domol, timp de maxim 12 minute, adaugand restul de zahar, scortisoara si cuisoarele macinate.

3. Incingeti cuptorul la 170°C si turnati merele calite, intr-un strat de 3-4 cm, intr-un vas de Iena sau intr-o tavita Delimano, presarand deasupra lor compozitia de faina. Introduceti vasul in cuptor, pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos.

4. Serviti prajitura portionata, cu smantana sau frisca alaturi.

Autor : Chef Horia Virlan

Asistenta telefonica gratuita
x
Asistenta telefonica gratuita
Un consultant este pregatit sa raspunda intrebarilor tale legate de produsele care te intereseaza. In plus, te poate ajuta sa navighezi pe site si iti poate acorda asistenta la cumparaturi.

Te rugam sa iti treci numarul de telefon mai jos si te sunam imediat!

Apelul nu te costa nimic!

Suna-ma!