Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Placinta de mangold

Placinta de mangold
Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
In total : Informatie nedisponibila
Ingrediente:
  • 1 foaie congelata de foietaj cu unt;
  • 1 ou;
  • 1 legatura mare de mangold spalat, cu nervurile mediane scoase;
  • 1/2 legatura frunze de gulie;
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin;
  • 1 catel de usturoi maruntit;
  • 150 gr branza ricotta proaspata;
  • 130 gr parmezan ras;
  • 25 gr bacon proaspat;
  • chili sau piper negru.
Mod de preparare:

Chiar daca socotiti ca placintele sunt greu de preparat si “cad greu” la bila, va recomand sa ramaneti aproape: placinta de mangold “se face” usor (nu chiar singura, dar usor) si nu este dusmanoasa cu vezica biliara. In plus, aromele si gustul acestei placinte va vor catapulta papilele direct in al noualea cer!

Iata cum gatiti placinta de mangold: Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Caliti baconul cateva minute, pana devine crocant. Desfaceti usor ruloul de foietaj pe o foaie de copt acoperita cu hartie pergament. Tocati mangoldul si frunzele de gulie. Incalziti o tigaie mare la foc puternic timp de 2 minute, adaugati doua linguri de ulei de masline, salotele si cimbrul. Caliti-le pe toate cateva minute si adaugati mangoldul. Caliti-le inca 1-2 minute, amestecand verdeata cu uleiul ca sa se inmoaie. Adaugati frunzele de gulie, asezonati cu sare si putin chili sau piper negru. Lasati la foc cateva minute, amestecand ferm pana cand se inmoaie verdeturile. Intr-un vas amestecati bine ricotta cu legumele, oul si parmezanul. Intindeti amestecul peste foietaj, in cadranul marcat, si inchideti foietajul. Dati tarta la cuptor si lasati-o 20-25 de minute, rotind foaia de copt la jumatatea timpului, pana cand branza face bulbuci si crusta devine aurie. Verificati sa fie coapta si baza tartei. Lasati tarta la racit cateva minute si transferati-o apoi pe un tocator. Langa ea puneti o lingura de legume calite.

Pofta Buna!

Autor : Delimano