Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Reteta zilei: Placinta de cartofi cu legume

Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
Total time : Informatie nedisponibila
Ingrediente:
  • 1 kg cartofi;
  • 4 dovlecei medii;
  • 4 morcovi medii;
  • 3 cepe medii;
  • o jumatate pahar de pasta de rosii;
  • 200 g branza grasa (si mai scursa);
  • rozmarin si cimbru uscate, patrunjel verde, sare, piper negru macinat;
  • 3 linguri ulei.
  • Mod de preparare:

    Sunteti in cautarea unui preparat energizant, sanatos si care sa va aminteasca de aromele din bucataria bunicilor? Daca da, placinta de cartofi cu legume este calea sigura pentru implinirea poftelor voastre.

    Cum preparati Placinta: Fierbeti cartofii in coaja (sa fie mai tari, altfel spus fierti “la limita”), dati-i printr-o razatoare mare si amestecati-i cu uleiul, piperul si sarea (bland, astfel incat sa nu se farame, ci sa-si pastreze aspectul de aliment ras). Taiati morcovii si dovleceii in rondele (dovleceii merg despicati intai in doua, daca sunt mai grosi), ceapa solzisori (nu prea fini). Aranjati intr-o tava neaderenta (unsa vu doar putin ulei) un strat din cartofi din ceva mai mult de jumatate din cantitatea de cartofi. Veniti apoi cu un strat format din celelalte legume amestecate. Al treilea strat va fi din restul de cartofi. Dupa fiecare strat, presarati rozmarin si cimbru (rozmarinul se pune putin, doar cat sa se simta). Deasupra intindeti omogen pasta de rosii. Este momentul sa dati placinta la cuptor. Intre timp, radeti branza.

    Imediat ce ati inchis focul, imprastiati branza rasa si patrunjelul verde tocat marunt, apoi mai lasati 10-15 minute in cuptor (fara foc).

    Serviti placinta calda.

    Pofta Buna!

    Liviu Deculescu

    Autor : Delimano