Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Placinta cu spanac

Placinta cu spanac
Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
In total : 45
Ingrediente:

pentru aluat

  • 500 gr faina
  • 90 ml ulei de masline extra virgin
  • 200 ml vin alb sec caldut
  • 2 lingurite de sare

pentru umplutura

  • 350 gr spanac fiert
  • 350 gr ricotta
  • 1 ou
  • 100 gr parmezan razuit
  • sare
  • piper
  • pesmet
Mod de preparare:

1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lucreaza pana cand acesta devine uniform (folosind sau nu mixerul). Acoperiti cu o folie de plastic in timp ce se pregateste umplutura. Fierbeti spanacul si presati-l apoi usor pentru a elimina apa. Taiati-l cu un cutit ascutit, apoi amestecati-l cu branza ricotta. Se adauga oul, apoi branza rasa, sarea si piperul. Amestecati toate ingredientele. Preincalziti cuptorul la 180°C.

2. Impartiti aluatul in doua. Faceti 2 cercuri de 30 cm fiecare folosind un facalet. Puneti primul cerc de aluat pe hartie de copt. Presarati pesmet pe deasupra. Puneti o parte din umplutura in centrul cercului si restul pentru a crea un alt cerc in jurul celui interior. Acoperiti cu cel de-al 2-lea cerc de aluat. Umeziti marginile si lipiti-le unele de altele, folosind o furculita.

3. Puneti un bol mic in centru peste umplutura, intepand cu o furculita peste tot in jur.

4. Folosind un cutit ascutit, taiati marginile in felii de 3cm. Apoi, le intoarceti in sus la 90°.

5. Coaceti preparatul timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Autor : Delimano

Asistenta telefonica gratuita
x
Asistenta telefonica gratuita
Un consultant este pregatit sa raspunda intrebarilor tale legate de produsele care te intereseaza. In plus, te poate ajuta sa navighezi pe site si iti poate acorda asistenta la cumparaturi.

Te rugam sa iti treci numarul de telefon mai jos si te sunam imediat!

Apelul nu te costa nimic!

Suna-ma!