Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Reteta zilei: Paste cu rechin si sos alb

Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
Total time : Informatie nedisponibila
Ingrediente:
  • o punga de paste integrale (400g);
  • 750 g file de rechin;
  • 6 linguri de smantana;
  • o treime de pahar de lapte;
  • o lingurita de unt;
  • o lingurita de faina;
  • 6-8 catei de usturoi;
  • un ardei capia;
  • ulei de masline, sare, boia iute, patrunjel verde.
  • Mod de preparare:

    Cautati un preparat hranitor, sanatos si aromat, care sa va incalzeasca si sa va binedispuna? Daca da, pastele cu rechin si sos alb sunt raspunsul.

    Cum pregatiti mancarea:

    Curatati

    Spalati carnea de rechin, taiati-o in bucatele si puneti-o la calit intr-o tigaie neaderenta cu putin ulei si condimente (sare si boia). Amestecati bland bucatile de carne, pana ce incep sa se coloreze uniform. Trageti apoi tigaia de pe foc, adaugati apa, inca putin ulei si puneti rechinul sa fiarba inabusit, la foc mic.

    Dati pastele la fiert (adaugand si un praf de sare). Intre timp, pregatiti un sos alb simplu: puneti lingurita de unt intr-o cratita sa se topeasca la foc mic si adaugati lingurita de faina; caliti fara sa rumeniti. Adaugati laptele si smantana. Amestecati bine, apoi lasati la fiert pana ce capata consistenta (amestecand usor). Mixati usturoiul, adaugati-l in sos si omogenizati compozitia.

    La final, nu va ramane decat sa amestecati componentele (pastele, carnea de rechin si sosul) si sa presarati deasupra cu patrunjelul verde.

    Serviti mancarea calda.

    Pofta Buna!

    Liviu Deculescu

    Autor : Delimano