Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Pasca cu branza si stafide

Pasca cu branza si stafide
Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

Aluat:

480 g de faina pentru cozonaci * 1 cub de drojdie proaspata=25 g * 150 ml de lapte * 65 ml de ulei * 1 lingura cu unt * 3 oua (galbenusuri) * 1 lingura cu coaja de lamaie * 1 esenta de vanilie * 1 lingurita cu sare * 135 g de zahar tos * 1 lingura cu unt pentru uns forma.

Umplutura:

3 oua + 1 galbenus * 350 g de branza de vaci * 1-2 linguri cu faina * 1 lingurita cu scortisoara macinata * 1 lingura cu unt * 1/2 de cana cu zahar tos * 50 g de stafide albe * 1 esenta de vanilie * 1 lingura cu coaja de lamaie * 2 linguri cu smantana fermentata, putin mai grasa (Optional!)

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1. Se prepara maiaua din faina, lapte caldut si drojdie. Separat, se bat ouale cu laptele, zaharul, vanilia, razatura de lamaie, esenta de rom si sarea. Se incalzeste acest sodou si se amesteca pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca uleiul cu untul si se incalzesc pana la 40°C (cand lichidul frige la atingere). Peste restul de faina se adauga sodoul cald, maiaua si se framanta, apoi se adauga grasimea treptat, framantand in continuu.

2. Se lasa coca la crescut, dandu-se de 2 ori inapoi. Dupa ce aluatul a crescut suficient, se intinde intr-o foaie rotunda, oprindu-se o bucata din care se modeleaza un fitil subtire ce se taie in doua, apoi se impleteste.

3. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Dupa dospire se unge o forma Delimano cu unt si se tapeteaza cu foaia de aluat, apoi se toarna umplutura, se formeaza o cruce cu fitilele de aluat impletite ce se asaza deasupra, apoi se unge cu galbenusul si se coace in cuptor, la 175°C, timp de 45-50 de minute.

4. Se lasa pasca sa se raceasca in forma, pana cand urmeaza sa fie taiata si servita cu lapte caldut.

Autor : Chef Horia Virlan