Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Mancarica de spanac cu orez

Durata de utilizare gatit : 10min
Timp de preparare : 30min
Total time : 40min
Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

1 kg spanac proaspat, spalat * 2 cepe mici, curatate Un pahar de orez cu bob rotund * 2 linguri de ulei de floarea soarelui * O lamaie * 2 catei de usturoi, curatati * 3 cani de supa de legume, preparata cu concentrat tip cub * ¼ lingurita de nucsoara rasa * O lingurita de sare * O lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1 Eliminati coditele frunzelor de spanac. Tocati marunt atat ceapa, cat si usturoiul. Spalati orezul in 2-3 ape. Taiati lamaia in felii.

2 Incingeti o cratita Delimano cu ulei si sotati ceapa timp de 2-3 minute, apoi adaugati orezul si continuati pana ce acesta devine sticlos.

3 Adaugati supa de legume si amestecati usor, pentru a nu se prinde orezul de fundul cratitei. Cand orezul incepe sa se umfle, iar lichidul s-a redus simtitor, adaugati si spanacul, taiat bucati mari. Amestecati, iar dupa 4-5 minute adaugati usturoiul, condimentele si feliile de lamaie.

4 Continuati fierberea pana cand orezul este fiert. In timpul fierberii adaugati putina apa, daca este necesar. La sfarsit scoateti feliile de lamaie, caci altfel vor da un gust amar preparatului.

5 Serviti spanacul cu orez ca atare sau ca garnitura langa carne de miel ori de pasare.

Autor : Chef Horia Virlan