Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Mancarica de spanac cu orez

Mancarica de spanac cu orez
Durata de utilizare gatit : 10min
Timp de preparare : 30min
In total : 40min
Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

1 kg spanac proaspat, spalat * 2 cepe mici, curatate Un pahar de orez cu bob rotund * 2 linguri de ulei de floarea soarelui * O lamaie * 2 catei de usturoi, curatati * 3 cani de supa de legume, preparata cu concentrat tip cub * ¼ lingurita de nucsoara rasa * O lingurita de sare * O lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1 Eliminati coditele frunzelor de spanac. Tocati marunt atat ceapa, cat si usturoiul. Spalati orezul in 2-3 ape. Taiati lamaia in felii.

2 Incingeti o cratita Delimano cu ulei si sotati ceapa timp de 2-3 minute, apoi adaugati orezul si continuati pana ce acesta devine sticlos.

3 Adaugati supa de legume si amestecati usor, pentru a nu se prinde orezul de fundul cratitei. Cand orezul incepe sa se umfle, iar lichidul s-a redus simtitor, adaugati si spanacul, taiat bucati mari. Amestecati, iar dupa 4-5 minute adaugati usturoiul, condimentele si feliile de lamaie.

4 Continuati fierberea pana cand orezul este fiert. In timpul fierberii adaugati putina apa, daca este necesar. La sfarsit scoateti feliile de lamaie, caci altfel vor da un gust amar preparatului.

5 Serviti spanacul cu orez ca atare sau ca garnitura langa carne de miel ori de pasare.

Autor : Chef Horia Virlan

Asistenta telefonica gratuita
x
Asistenta telefonica gratuita
Un consultant este pregatit sa raspunda intrebarilor tale legate de produsele care te intereseaza. In plus, te poate ajuta sa navighezi pe site si iti poate acorda asistenta la cumparaturi.

Te rugam sa iti treci numarul de telefon mai jos si te sunam imediat!

Apelul nu te costa nimic!

Suna-ma!