Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Iahnie de fasole

Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
Total time : 60
Ingrediente:
  • 10 buc. foi de dafin
  • 2 buc. morcovi
  • 1 lingura miere
  • 3 buc. ceapa
  • 1 lingura sare
  • 4 lingura ulei de floarea soarelui
  • 100 ml suc de rosii
  • 4 buc. catei de usturoi
  • 1 kg fasole boabe mari
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 buc. legatura marar
  • 2 lingura piper
Mod de preparare:

Instructiuni pentru iahnie de fasole:

Se pun la înmuiat cu 1 zi inainte boabele de fasole în apă rece. A doua zi, fierbem fasolea, în trei ape. După ce apa fierbe 15 minute, o aruncam si o inlocuim cu altă apă fierbinte. În ultima apă adăugam şi foile de dafin. Când este fiartă de jumătate adăugaţi şi o lingură de sare în apă. Curăţam ceapa, morcovii şi usturoiul şi le tocam mărunt. Încingem uleiul într-o cratiţă adâncă. Calim ceapa, usturoiul şi morcovii. Stingem cu apă de pe fasole. Adăugam sucul de rosi şi mierea. Fierbem până când legumele sunt pătrunse şi s-a format un sos gros. Adăugam boabele de fasole scurse de apă, cimbru, mărarul, sare şi piper după gust. Lăsam mâncarea să mai dea câteva clocote şi o luam de pe foc. Pofta buna!

Autor : Nita Alexandra Cristina