Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Clatite cu legume la cuptor

Clatite cu legume la cuptor
Durata de utilizare gatit : 50 min
Timp de preparare : 10 min
In total : 60 min
Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

2 cani de aluat de clatite (aproximativ 500 ml) * 500 ml de smantana dulce * O cana de branza de vaci grasa * 2 linguri de parmezan ras * O ceapa medie si una mica, curatate * O telina mica curatata * 3 catei de usturoi curatati * ½ de ardei gras curatat si spalat * Un morcov mic curatat * Un dovlecel mic curatat * 3 linguri de ulei de masline extravirgin * O lingura de ulei de floarea soarelui, pentru prajit clatitele * Un pahar de vin alb sec *  ½ lingurita de oregano macinat * O lingurita de patrunjel tocat * 2-3 frunze de busuioc tocate * O lingurita de sare * ½ lingurita de piper negru macinat

Mod de preparare:

Mod de preparare:

1. Preparati 8-12 clatite, apoi taiati marginile formand patrate.

2. Tocati separat ceapa mica si ceapa medie. Taiati feliute usturoiul. Taiati ardeiul cubulete. Taiati cubulete toate celelalte legume.

3. Incingeti o cratita Delimano cu o lingura de ulei si sotati cateva minute ceapa si un catel de usturoi. Turnati vinul peste sote si fierbeti pana s-a redus aproape de tot, apoi asezonati si adaugati smantana. Dati 2 clocote si luati de pe foc.

4. Incingeti restul de ulei in cealalta tigaie, cu marginile inalte, si adaugati pe rand ceapa, morcovul, telina, dovleceii si usturoiul. Sotati-le la foc domol, adaugand o lingura de apa.

5. Incingeti cuptorul la 180°C. Amestecati soteul de legume si cubuletele de ardei, branza de vaci si ½ din parmezan. Asezonati umplutura si adaugati ierburile. Umpleti clatitele cu aceasta umplutura, apoi asezati-le intr-o tava si turnati sosul deasupra. Presarati cu restul de parmezan si coaceti timp de 30 de minute in cuptor.

6. Serviti clatitele la cuptor cu salata verde.

Autor : Chef Horia Virlan