Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Clatite cu crema de nuci si sos de unt cu scotch

Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
Total time : 20
Ingrediente:
  • 1/2 de cana rasa (100g) zahar brun cu continut redus de melasa
  • 80g unt taiat cubutete
  • 425ml frisca
  • 1 lingurita 1/2 zahar pentru glazurat
  • 1 lingurita de brandy
  • 2 lingurite cafea si esenta de cicoare*
  • 3 lingurite nuci tocate si prajite
Mod de preparare:

Amestecati intr-o tigaie la foc mic zaharul impreuna cu untul si o jumatate de cana (125ml) de frisca. Amestecati pana se dizolva zaharul apoi dati focul pe mediu. Coaceti fara sa amestecati timp de 5 minute. Lasati sosul sa se raceasca.

Bateti cantitatea ramasa de frisca (300ml) pana cand se intareste. Amestecati si zaharul pentru glazurat, esenta si doua lingurite de nuci. Luati o clatita rece si ungeti un sfert cu o lingurita plina de crema. Impaturiti pe jumatate si apoi din nou pe jumatate pentru a inchide umplutura in interior. Repetati procedeul pentru celelalte clatite. Presarati restul de nuci si turnati sos de unt cu scotch.

Autor : Delimano