Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Clatite cu crema de fructe de mare si marar

Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
Total time : 20
Ingrediente:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praz mijlociu, taiat in rondele subtiri
  • 2 linguri faina simpla
  • 1 cana 1/2 supa concentrata de peste
  • 1/2 cana frisca naturala
  • 2 linguri mustar de dijon
  • 1/4 cana marar proaspat. tocat
  • 600g fileuri de peste alb, ferme, maruntite
  • 400g creveti regali verzi, decorticati, eviscerati
  • 2 linguri pesmet din paine alba
Mod de preparare:
  1. Incalziti uleiul intr-o tigaie antiaderenta mare, la foc moderat. Adaugati prazul. Gatiti-l, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute pana cand s-a inmuiat.
  2. Adaugati faina. Amestecati timp de1 minut. Amestecati supa si frisca intr-o cana. Adaugati treptat amestecul de supa in tigaie. Aduceti compozitia la punctul de fierbere. Reduceti caldura. Adugati mustarul si 2 linguri de marar. Lasati sa clocoteasca amestecul timp de 2 minute. Pastrati un sfert din sosul astfel obtinut. Adaugati pestele si crevetii in tigaie. Lasati sa clocoteasca timp de 5 minute sau pana cand pestele este suficient gatit.
  3. Intre timp pregatiti Clatitele simple
  4. Preincalziti grillul la foc iute. Turnati 1/2 de cana de amstec cu fructe de mare peste 1 clatita. Rulati pentru a inchide umplutura in interior. Introduceti preparatul intr-un vas termorezistent. Repetati procedeul cu restul de clatite si umplutura. Turnati sosul ramas. Presarati pe deasupra pesmet.
  5. Puneti vasul sub grill. Lasati sa se coaca timp de 5 minute sau pana cand culoarea preparatului devine aurie. Lasati sa se raceasca timp de 5 minute. Presarati restul de marar tocat. Seviti.

Autor : Delimano