Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Ciorba de burta

Ciorba de burta
Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
In total : Informatie nedisponibila
Ingrediente:
  • 4-6 buc. foi de dafin
  • 2 buc. morcovi
  • 6 buc. galbenusuri
  • 2 kg burta de vita
  • 1 kg oase de vita
  • 1 lingura rasa de boabe de piper
  • 1 capatana de usturoi
  • 500 gr smantana pentru gatit
  • 1 sare, piper si otet dupa gust
Mod de preparare:

Instructiuni pentru CIORBA DE BURTA:

In functie de tipul de burta folosit ne ocupam sau nu de curatarea ei. Am folosit burta prefiarta (nu am gasit altfel), deci nu a fost nevoie sa o curat. In cazul in care cumparam burta vrac, o punem intr-un vas cu apa rece in care am dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu si lasam la rece 2-3 ore. Dupa acest timp clatim bine burta cu multa apa rece, si o putem folosi! O taiem fasii mari si o punem la fiert impreuna cu oasele de vita, boabele de piper si foile de dafin in apa cu sare. Daca este nevoie, cu o paleta luam spuma care se formeaza. Lasam la foc mic, acoperit cel putin 2 ore. Dupa ce s-a fiert burta se scoate si se taie fasii (taitei) de 0,5 cm grosime si 6-7 cm lungime. Oasele se scot si se arunca, iar zeama o strecuram printr-o strecuratoare fina sau tifon. Spalam oala si punem in ea zeama strecurata, burta taiata fasii si morcovii pasati printr-o strecuratoare. Aducem la punctul de fierbere si luam de pe foc. Din cateii de usturoi facem un mujdei pe care il lasam sa se odihneasca 15-20 minute, dupa care il punem in ciorba strecurandu-l. Galbenusurile le amestecam cu smantina si otet si le diluam cu un polonic de ciorba. Turnam in oala si amestecam, potrivim de sare si otet daca este cazul. Servim fierbinte; optional putem presara cu patrunjel verde tocat fin.

Pofta buna!

Autor : Nicoleta Grófová