Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Cheesecake cu dovleac si jeleu de limeta

Cheesecake cu dovleac si jeleu de limeta
Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
In total : 45
Ingrediente:

Piure de dovleac:

  • 500 g dovleac (gustul prajiturii va depinde foarte mult de soiul ales) 3
  • 30 g unt 

Jeleu:

  • 2 foi de gelatina 
  • 25 ml apa 
  • 2 linguri zahar 4
  •  limete 

Prajitura (blatul):

  • 250 g biscuiti 
  • 85 g unt 
  • 250 g crema de branza 
  • 150 g mascarpone 
  • 3 oua + 2 galbenusuri 
  • 1 baton de vanilie 
  • 100 ml zahar
Mod de preparare:

Curatati dovleacul de coaja si taiati-l in bucati. Intr-o cratita, se topeste untul si se adauga dovleacul. Gatiti, acoperit, la foc mic - mediu timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand dovleacul este foarte fraged. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. La sfarsitul fierberii, scoateti capacul si lasati lichidul sa se evapore cat de mult timp posibil. Lasati compozitia sa se raceasca. Faceti piureul de dovleac.

Se preincalzeste cuptorul la 170°C. Sfaramati biscuiti in firimituri fine. Adaugati untul topit si amestecati bine. Captusiti fundul unei forme de tort de 22 centimetri diametru cu hartie de copt. Transferati firimiturile in forma si cu ajutorul unui pahar sau al unei cani formati blatul prajiturii. Partile laterale ale blatului ar trebui sa fie de aproximativ 3 cm. Coaceti timp de 12-15 minute sau pana se rumeneste.

Intre timp, se amesteca piureul de dovleac, ouale, galbenusurile, crema de branza, branza mascarpone, zaharul si semintele de vanilie razuite. Se toarna acest amestec in blatul copt. Coaceti timp de 40 de minute. Verificati daca tortul este gata: ar trebui sa fie un pic moale la mijloc. Daca este necesar, se coace un pic mai mult . Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Dati la frigider inainte de a orna preparatul cu jeleu.

Pentru jeleu, se pun foile de gelatina in apa rece. Stoarceti sucul limetelor. Puneti apa si zaharul intr-o cratita la foc mic si amestecati pentru a dizolva zaharul. Se adauga sucul de limeta si sa tine la cald, fara sa fiarba. Strangeti foile de gelatina pentru a indeparta excesul de apa. Luati siropul de limeta de la cald si amestecati cu foile de gelatina. Se lasa deoparte sa se raceasca la temperatura camerei. Se toarna lichidul peste branza. Lasati la frigider pentru a se intari.

SFATURI: Piureul de dovleac poate fi substituit cu diverse fructe sau cu piure de morcovi. Sucul de limeta poate fi substituit cu lamaie, portocale, coacaze negre sau chiar suc de flori de soc, atata timp cat acesta este acrisor. Incercati sa folositi ciocolata sau turta dulce cu ghimbir in blatul crusta.

Autor : Delimano

Asistenta telefonica gratuita
x
Asistenta telefonica gratuita
Un consultant este pregatit sa raspunda intrebarilor tale legate de produsele care te intereseaza. In plus, te poate ajuta sa navighezi pe site si iti poate acorda asistenta la cumparaturi.

Te rugam sa iti treci numarul de telefon mai jos si te sunam imediat!

Apelul nu te costa nimic!

Suna-ma!