Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Budinca de ciocolata

Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
Total time : Informatie nedisponibila
Ingrediente:
  • 170 gr ciocolata neagra, bucati
  • 60 ml cafea
  • 170 gr unt, taiat cubulete
  • 4 oua, separati galbenusul de albus
  • 170 gr + 1 lingura zahar
  • 30 ml rom negru
  • 1 lingura apa
  • varf de sare
  • Mod de preparare:

    Fierbeti apa in cratita Delimano® Ceramica si puneti deasupra ei o tigaie Delimano® Ceramica (Ø 20 cm).

    Topiti ciocolata si untul in tigaie, turnand și cafeaua. Indepartati tigaia de pe oala cu apa clocotita. Deasupra aceleiasi oale puneti un castron cu galbenusurile de ou, cele 170 gr de zahar, romul si apa si bateti timp de 3 minute, pana ce amestecul devine cremos.

    Luati de pe foc, asezati castronul in alt castron cu apa rece ca gheata si continuati sa bateti pana ce galbenusurile sunt reci si omogene.

    Amestecati ciocolata topita cu galbenusurile. In alt bol, bateti albusurile cu un varf de sare si o lingura de zahar pana obțineți o spuma ca zapada.

    Incorporati o treime din aceasta spuma in ciocolata si omogenizati, apoi turnati restul spumei.

    Turnati budinca in pahare si puneti-le la frigider cel putin 2 ore.

    Autor : Delimano