Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Budinca de curmale si ghimbir confiat

Budinca de curmale si ghimbir confiat
Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
In total : Informatie nedisponibila
Ingrediente:

Sosul:

  • 500 ml frisca
  • 120 gr zahar brun moscovado
  • 2 ½ linguri de sirop de ghimbir
  • un varf de cutit de sare

Budinca:

  • 180 gr curmale, se scot samburii si se taie cubulete
  • 250 ml apa
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 40 gr ghimbir zaharisit taiat
  • 175 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 55 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
Mod de preparare:

Sosul:

Amestecati zaharul, frisca, sarea si siropul intr-o oala Delimano si puneti totul la foc. Lasati zaharul sa se dizolve. Fierbeti aproximativ 5 minute pana ce amestecul se intareste usor. Turnati jumatate de amestec intr-o forma si puneti-l la frigider. Pastrati cealalta jumatate pentru servit.

Budinca:

Incalziti curmalele si apa in cratita Delimano. Odata ce apa incepe sa fiarba, indepartati de pe foc si amestecati bicarbonatul de sodiu. Adaugati ghimbirul. Intr-un bol separat cerneti faina, praful de copt si sarea. Cu ajutorul mixerului bateti untul si zaharul pana obțineți un amestec usor si cremos. Adaugati progresiv ouale si bateti-le. Turnați apoi jumatate din amestecul de faina, apoi cel de curmale si faina ramasa. Amestecati bine.

Ungeti cu unt o tigaie Delimano® Ceramica Dry Cooker. Turnati amestecul in aceasta si coaceti pentru aproximativ 50 de minute, sau pana ce pe o scobitoare introdusa in centrul pastei vedeți firimituri umede.

Autor : Delimano