Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Reteta Zilei: Bruschete cu branza si rosii

Reteta Zilei: Bruschete cu branza si rosii
Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
In total : Informatie nedisponibila
Ingrediente:
  • paine integrala;
  • rosii (preferabil prunisoare, sau alt soi mai carnos);
  • branza (este buna cea maturata, ceva mai grasa si mai putin sarata);
  • ulei extra-virgin de masline;
  • oregano;
  • usturoi.
  • Mod de preparare:

    Sunteti in cautare de solutii pentru un mic dejun gustos si rapid, dar in acelasi timp sanatos? Bruschetele reprezinta, in mod cert, o varianta excelenta - dar asta doar daca le gatiti dupa reteta propusa de mine aici. Ce are special aceasta reteta? Veti afla imediat… dar sa incepem cu inceputul.

    Cum preparati bruschetele: Pregatiti din timp branza (feliata subtire) si usturoiul (taiat si el). Asezati pe feliile de paine rosiile, taiate - si ele - in felii. Dati la cuptor pana cand painea prinde putina culoare. Imediat ce scoateti painea cu rosii de la cuptor, ridicati cu o furculita feliile de rosii si asezati branza (care ar trebui sa se topeasca putin) si usturoiul (repozitionand rosiile deasupra). Puneti bruschetele pe un platou si stropiti-le bine cu ulei de masline. Presarati apoi putin oregano uscat (daca preferati busuiocul, merge foarte bine si busuioc verde). Care este diferenta majora fata de alte retete de bruschete? Painea integrala, imi veti spune… In fapt, diferenta cea mai importanta este data de momentul adaugarii uleiului de masline. Daca feliile de paine se ung de la inceput cu ulei, acesta - incins in cuptor - isi pierde calitatile. De aceea, va recomand sa stropiti cu ulei la final (dupa etapa coacerii), chiar daca uleiul va fi astfel mai prost absorbit. De asemenea, observati si ca branza (sau cascavalul) nu ar trebui data deloc la cuptor in cazul bruschetelor.

    Pofta Buna!

    Liviu Deculescu

    Autor : Delimano